Tot ce trebuie să știi despre diamante

Tot ce trebuie să știi despre diamante

Înainte să faci pasul, pune-te la punct cu detaliile necesare unei astfel de tranzacții. Când vine vorba de diamante, sunt câteva considerente importante de luat în calcul. Mai ales dacă ai de gând să achiziționezi o bijuterie cu diamante, indiferent de scop.

Carat

Deseori confundat cu mărimea diamantului, caratul măsoară, de fapt, greutatea pietrei. Un diamant care să-ți taie răsuflarea nu trebuie să aibă multe carate, ci doar să fie pus în evidență de o montură spectaculoasă.

Culoare

Scara de măsurare a culorii diamantelor începe de la D și se termină la Z.
D este considerat incolor și reprezintă cea mai rară și scumpă formă a culorii diamantului. Culori de la H și I sunt mai puțin costisitoare și mai des întâlnite. Pentru faptul că încă păstrează strălucirea albă, sunt preferate de mulți clienți pentru raportul dintre preț și calitate.

Zehava inel logodnă aur galben 18K cu diamant natural alb solitaire

Claritate

Diamantele sunt pietre cu personalitate. În industrie, anumite detalii ale diamantelor sunt catalogate drept defecte, cunoscute ca incluziuni sau pete. Pe scara clarității, un diamant cu o claritate SI1 are defecte ce nu pot fi văzute cu ochiul liber, ci doar prin lupa bijutierului. Motiv pentru care astfel de claritate are și un preț pe măsură. Un diamant cu claritate VVS 2 poate fi numit aproape perfect, la câteva pete distanță de unul perfect.
La Zehava punem preț pe personalitate și avem altă abordare asupra perfecțiunii.

Tăietură

Dintre cele patru aspecte de luat în calcul în alegerea unui diamant, acest criteriu este cel mai greu cuantificabil dintre toate. Când este realizată impecabil, devine cea mai importantă trăsătură a calității diamantului.
La tăierea unui diamant se iau în calcul strălucirea, luminozitatea, simetria și lustruirea sa.

Toate comentariile

Lasă un comentariu

Product added to compare.