Piatra lunii februarie: Ametist

Piatra lunii februarie: Ametist

Ametistul este una dintre pietrele cele mai venerate ale antichității, fiind în continuare una dintre cele mai populare cristale. Folosit de la bun început pentru ritualuri și podoabe, ametistului i s-au atribuit numeroase puteri și semnificații de-a lungul istoriei sale fascinante. Totul datorită culorii sale intense.

Ametistul este cea mai valoroasă din familia cuarţului, iar din 1912 este considerată piatra lunii februarie de către Societatea Americană de Gemologie (American Gem Society). Reprezentativă pentru cei născuţi în zodia Peştelui, i-a fost atribuită și celebrarea aniversării a şase ani de mariaj.

Este o piatră folosită pentru meditație și calmare pentru că ajută pe plan emoțional, spiritual și fizic prin instaurarea calmului, a echilibrului și a păcii. Este folosită des pentru că înlătură neliniștea și nerăbdarea.

Faptul că ametistul se găsește în diverse colțuri ale lumii, din Grecia până în nordul Africii, dar și că poate fi creat și crescut relativ ușor în laboratoare, i-a menținut popularitatea în toată lumea.

Ametist provine din cuvântul grecesc “amethystus”, care are la bază cuvântul “methy” = vin, de unde și-a câștigat reputația de protector al intoxicațiilor de orice fel. În Evul Mediu, capetele Bisericii Catolice credeau că ametistul nu numai că îi apără de vicii, dar îi și ajută pe preoți să respecte jurământul de castitate. În cele din urmă, ametistul a ajuns să fie considerat piatra episcopală; în prezent mulți episcopi poartă inele cu ametist.

Rolul de protecție al ametistului este cunoscut de pe vremea celților care o considerau piatra druizilor. În India era piatra brahmanilor, în timp ce, în budism, ametistul era perceput drept piatra evoluției pe treptele spiritualității. Despre ametist se crede că poate transforma energia în iubire și conferă o stare de liniște sufletească.

Leonardo da Vinci consideră că ametistul alungă gândurile rele și sporește inteligența oamenilor. In Tibet, budiștii îl socotesc o piatră sacră, poartă medalioane din ametist și își fac adesea mătănii din cristale de ametist.

Toate comentariile

Lasă un comentariu

Product added to compare.