Cum alegem pietrele prețioase la Zehava

Cum alegem pietrele prețioase la Zehava

Te-ai întrebat vreodată care este povestea inelului tău de logodnă? După ce timpul a lucrat și a creat diamantul pe care îl porți acum, cum a ajuns să fie pe mâna ta?

La Zehava, procesul de creație este o călătorie care, de multe ori, începe în țări îndepărtate.

O dată la câteva luni Daniel pleacă în căutarea pietrelor care vor deveni inele, cercei sau coliere. Motivul pentru care fiecare bijuterie Zehava este unică se datorează și faptului că fiecare piatră prețioasă este aleasă de Daniel, care o proiectează deja într-o montură atipică sau o lucrare dificilă pe care o va realiza manual.

Misiunea aceasta îl duce pe Daniel în locuri în care mulți dintre noi nu vom ajunge, cel mai probabil. Așa a ajuns, de exemplu, într-o mină de tanzanite din Tanzania, de unde s-a întors cu câteva pietre care taie răsuflarea.

Daniel nu caută ceea ce mulți numesc piatra perfectă.

“Ceea ce alții văd drept defect, eu privesc drept un atribut natural și organic pe care vreau să-l includ în creația mea. Când mă uit la o piatră, de cele mai multe ori văd creația, îmi imaginez direct produsul pe care clienta mea îl va purta”, spune el. Procesul de creație este personal încă de la primii pași, când Daniel doar schițează în minte bijuteria.

“Sunt momente în care aleg pietre prețioase cu gândul la o clientă pe care am ajuns să o cunosc suficient de bine încât să-i cuprind stilul în creația mea și să o surprind, reușind să creez ceva ce nici măcar ea nu știa că vrea”, mărturisește Daniel.

Mereu atent când vine vorba de pietre noi, Daniel are astfel grijă să mențină un ritm al creativității esențial pentru el și Zehava.

“Cea mai recentă vizită a fost în Israel de unde m-am întors cu diamante galbene, maro, de culoarea șampaniei și a coniacului. Am inclus și câteva smaralde, pentru că nu mă pot abține când vine vorba de aceste pietre minunate”, spune creatorul.

Daniel a început deja să lucreze în atelier la viitoarele bijuterii despre care știm atât: ne vor tăia răsuflarea cu siguranță!

Toate comentariile

Lasă un comentariu

Product added to compare.