Artizanul

Daniel Teashala este fondatorul casei de bijuterii Zehava și creatorul pieselor. Misiunea sa este să popularizeze bijuteria unicat, creată manual, cu pietre aduse din toate colțurile lumii.

  1. left-categ-background-600x400
  2. daniel2

Bijutier autodidact și diplomat de meserie, Daniel a avut parte de un trecut fascinant. Născut în Gondar, Etiopia, s-a mutat în Israel la vârsta de 8 ani împreună cu familia sa. A ales calea diplomației și a trăit în diverse colțuri ale Europei timp de 15 ani. Pe lângă cariera sa, a fost mereu acompaniat de nevoia de a crea ceva cu mâinile sale. A făcut ceramică, s-a inițiat în tainele taekwondo și a lucrat în lemn, fiind mereu în căutarea unor activități care să-l absoarbă cu totul.

Printr-o coincidență a descoperit un curs pentru bijutieri amatori la care s-a înscris fără să știe ce îl așteaptă. Acolo a creat prima sa bijuterie, la 33 de ani, fascinat de tot ceea ce implica meseria originală. S-a îndrăgostit de contrastele din atelier, de lucrul cu focul, de tăiatul metalului și de montura pietrelor prețioase. De atunci a început să studieze singur arta bijuteriei, cu toate secretele sale, dedicându-și timpul pentru a-și descoperi stilul personal.

După câțiva ani, destinul l-a adus în România, unde a simțit că este momentul potrivit pentru a deschide primul său magazin, pe Lipscani. În 2008, și-a investit pasiunea și economiile pentru a pune bazele Zehava, care în vechea ebraică înseamnă “comoara mea”, fiind numele de alint pe care părinții îl folosesc pentru a-și chema copiii.

Zehava inel logodnă aur galben 14K si diamante maro naturale
Cercei aur galben 14 K cu quartz rutil natural 1 carat